Helpcentrum

Helpcentrum Deelnemers

Deelnemersstatussen

Wat elke deelnemersstatus betekent, wat de status verandert en wat u kunt doen met aangevinkte deelnemers.

Elke deelnemer heeft een status die laat zien hoe ver die in het onderzoek is. Dit artikel legt elke status uit, wat mensen van de ene naar de volgende status brengt en welke acties u op meerdere deelnemers tegelijk kunt uitvoeren.

De statussen

  • Not invited (Niet uitgenodigd): toegevoegd aan het onderzoek, maar nog geen uitnodiging verstuurd.
  • Invited (Uitgenodigd): de uitnodigingsmail is verstuurd. De deelnemer heeft het toestemmingsformulier nog niet ondertekend.
  • Consented (Toestemming gegeven): de deelnemer heeft de link geopend en het toestemmingsformulier ondertekend, maar nog geen taak verstuurd.
  • Active (Actief): de deelnemer heeft minstens één taak verstuurd.
  • Withdrawn (Teruggetrokken): de deelnemer heeft aangegeven niet mee te willen doen, of is gestopt met meedoen.

Wat een status verandert

  • Van Not invited naar Invited: u verstuurt de uitnodiging. Dat kan vanuit de lijst, vanaf de pagina van de deelnemer of bij het toevoegen. Zie Uitnodigingen en persoonlijke links.
  • Van Invited naar Consented: de deelnemer ondertekent het toestemmingsformulier in de onderzoeksapp.
  • Van Consented naar Active: de deelnemer verstuurt de eerste taak.
  • Van Invited naar Withdrawn: de deelnemer tikt op het toestemmingsformulier op I do not want to take part (Ik wil niet meedoen).
  • Van Consented of Active naar Withdrawn: de deelnemer tikt in de onderzoeksapp op Stop taking part (Stoppen met meedoen). Zie Als een deelnemer stopt of om verwijdering vraagt.

Statussen gaan alleen vooruit. U kunt een status niet met de hand instellen, en een teruggetrokken deelnemer kan niet opnieuw worden uitgenodigd.

Deelnemers per status bekijken

Boven aan het tabblad Participants tonen de statustabbladen hoeveel mensen elke status hebben. Klik op een tabblad om alleen die deelnemers te zien. Klik op All (Alle) om iedereen te zien. Een status heeft alleen een tabblad als iemand die status heeft.

Acties voor aangevinkte deelnemers

U kunt met meerdere deelnemers tegelijk werken:

  1. Vink de deelnemers in de lijst aan. Het vakje in de kop vinkt iedereen op de pagina aan.
  2. Open With the ticked participants... (Met de aangevinkte deelnemers...) en kies een actie.
  3. Klik op Apply (Toepassen).

De acties zijn:

  • Send or resend the invitation (De uitnodiging versturen of opnieuw versturen): verstuurt een nieuwe uitnodiging naar aangevinkte deelnemers met de status Not invited of Invited. Wie al is ingestroomd of geen e-mailadres heeft, wordt overgeslagen, en de melding vertelt u hoeveel dat er zijn.
  • Move to a group (Naar een groep verplaatsen): kies een groep, of No group (Geen groep), uit de lijst die verschijnt. Deze optie ziet u als het onderzoek groepen heeft.
  • Remove (only if not joined yet) (Verwijderen (alleen als nog niet ingestroomd)): haalt deelnemers met de status Not invited en Invited uit het onderzoek. Hun link werkt niet meer, en een uitnodiging die nog moest worden verstuurd, wordt geannuleerd. Dit kan niet ongedaan worden gemaakt. Deelnemers die al zijn ingestroomd, blijven staan.

Wilt u iemand met de status Consented, Active of Withdrawn wissen? Open dan diens pagina en gebruik onderaan Delete P004 and their data (P004 en de gegevens wissen), met diens code. Dit wist de deelnemer en alles wat die heeft gedeeld definitief. Zie Als een deelnemer stopt of om verwijdering vraagt.

Send or resend the invitation wordt niet aangeboden zolang uitnodigingen geblokkeerd zijn, bijvoorbeeld voordat het toestemmingsformulier is gepubliceerd of nadat het onderzoek is gesloten.

Let op: De lijst toont 50 deelnemers per pagina, en aanvinken werkt op de pagina die u ziet. Wilt u iedereen met de status Not invited in één keer uitnodigen, gebruik dan Invite all (Iedereen uitnodigen).

Wie dit kan doen

Eigenaren en onderzoekers kunnen deelnemers uitnodigen, verplaatsen, verwijderen en wissen. Moderatoren zien de lijst en de statussen, maar kunnen ze niet wijzigen.

Niet gevonden wat u zocht? Support mailen